Spirituele Rituele Vrouwendans

 

Spirituele Rituele Vrouwendans

In Europa hebben we een oeroude verborgen danstraditie: in tempels, steencirkels en bossen dansten Vrouwen voor Moeder Aarde, seizoensvieringen, vruchtbaarheid, inwijdingsrituelen, heilige seksualiteit en bewuste dood. Mijn reis op Aarde nam in de zomer van het jaar 2005 een bijzondere mooie wending in de Stonehenge in Engeland waar ik o.a. buikdansen, drummen en de spirituele wereld herontdekte. In het jaar 2019 valt alles wat ik sindsdien gedaan heb samen; buikdanslessen-, bewegingsmeditatie wervelen-, tarot cursussen en oervrouwencirkels verzorgen, yoga, healer dancer opleiding, drummen, vrouwendanstheater-voorstellingen creëren, verenigd in een nieuwe magische dansvorm: Spirituele Rituele Vrouwendans. Dit mogen wij nu gezamenlijk in alle vrijheid en openheid beleven in de Steencirkel van Historyland te Hellevoetsluis.

 2019-06-20 dans

Foto: Zomer Zonnewende Viering 2019

Naarmate er meer overgave is en je jezelf ont-wikkelt, wordt dansen een magische ervaring en ben je intenser aanwezig op jouw eigen unieke prachtige manier. 

De basis van onze prachtige dansvorm komt voort uit:

Belichamen van een bewuste verbinding tussen de Aarde en het helen (heel worden) van jezelf, de gemeenschap en het ecosysteem. 

2019  a jolanda 4

Foto's: Herfst-Equinox Viering 2019

We gaan met een serieuze ondertoon ontspannen spelen met:

Laat je verrassen en stel je open, vanuit die spontaniteit en rust ontstaan de mooiste dingen.

2019 p 8

Foto: Herfst Equinox Viering 2019

Tips:

Leslocatie: Historyland, Ravenseweg 11c, 3223LM Hellevoetsluis

Informatie & inschrijven: Patty 06-12896620

2019 spi ri vrouwendans

Heel ben ik één, dansend ben ik het leven

2019 a groep 7

Foto's: Herfst-Equinox Viering 2019

Data in 2019:

Data in 2020:

Met een grote Spirituele-Rituele-Vrouwendans-Groep vol liefdevolle mooie Oervrouwen zijn we in januari begonnen aan een magische reis in de Steencirkel van Historyland te Hellevoetsluis! We hebben onze verhalen gedeeld en zonder te oordelen naar elkaar geluisterd. Een oud Mexicaans inbakenings-ritueel en reinigingsrituelen ervaren met drums en andere muziekinstrumenten. Kennis gemaakt met het ‘medicijn van de rok' en het 'medicijn van de heupshawl'. Leren dansen met sluiers en wings. Diep contact gemaakt d.m.v. meditatie-, wervel-, en buikdanstechnieken. Ons stiltepunt aangeraakt. De stroom/ontspanning ervaren, maar ook blokkades/weerstand. Met intentie kaarsjes gebrand en ons innerlijk vuur aangewakkerd. Met orakelkaarten en maanstanden gewerkt. Aan de hand van elkaar, het landschap en de steencirkel bewuster geworden van de elementen, het seizoen, onze eigen cyclus en die van het leven. Ennn...intuïtief hebben de vrouwen voor een bepaald element (lucht, vuur, water, aarde) gekozen en hebben een ritueel gecreëerd die we in alle vrijheid en openheid gaan verzorgen met de Lente-Equinox Viering in de Steencirkel  :-) De volgende serie gaan we hier verder op bouwen en verwelkomen we ook nieuwe Vrouwen in de groep. Ook gaan we natuurlijk nieuwe magische momenten beleven zoals o.a. een vuurceremonie en magische stokdans!

Plaatsen gaan op volgorde ontvangst van betaling

Leslocatie op Historyland !

2019-06-20 zonnewende
Foto: Zomer Zonnewende Viering 2019 

Het landschap van Historyland is aangelegd volgens een permacultuur-ontwerpplan van Sandy van den Ban.

Voel je welkom mooie Vrouw

 Ervaar de magie !

Voel je welkom:

 

 E48CE4BB-608B-4E50-B120-E96E2024DEC8 81F638AA-4D46-4E43-AEA2-3F842FB68B79

Foto's: Winter Zonnewende Viering 2019

Volg ons op: https://www.facebook.com/VrouwendanstheaterPatty/

Voor meer informatie en aanmelden, kun je contact opnemen met Patty.

 

Patty benadert haar dansvorm, activiteiten en seizoensvieringen vanuit vrijheid.

Alle genoemde data, prijzen en locaties zijn onder voorbehoud.

Deelname aan activiteiten is geheel voor eigen risico.

 

 

Graag nodigt Patty je uit voor deze prachtige dansvormen.